Festival ljubičica u Spilimbergu & Udine & Monte Grisa Garantirano!

Festival ljubičica u Spilimbergu & Udine & Monte Grisa
Datum izleta: 9. ožujka 2019. – subota

Slikovni rezultat za SPILIMBERGO FESTA DELLA VIOLESlikovni rezultat za SPILIMBERGO FESTA DELLA VIOLE

Program izleta:

Polazak autobusa u 5:30 sati iz Samobora te u 6:00 iz Zaprešića (parkiralište knjižnice). Ugodno putovanje autobusom kroz Sloveniju i Italiju do Marijanskog svetišta MONTE GRISA koje se nalazi na 300 metara nadmorske visine iznad Tršćanskog zaljeva. Posvećeno je Majci Božjoj, a štuje se blažena Gospa iz Fatime. A.Santin se 1945.g. zavjetovao da će ovdje izgraditi crkvu ako Trst bude pošteđen bombardiranja na kraju drugog svjetskog rata… Crkva je otvorena 1966.g. te je od tada svetište posjetilo tisuće hodočasnika, a posebno se pamti posjet pape Ivana Pavla II koji se bio 1. svibnja 1992. godine.

Nastavak putovanja u pravcu UDINA. Po dolasku, informativna šetnja povijesnom jezgrom ovog lijepog srednjovjekovnog grada: Piazza della Liberta, katedrala, renesansne palače…

Odlazak  30-tak km zapadno od Udina do SPILIMBERGA jednog od najljepših furlanijskih gradova, punog ugođaja prohujalih vremena. Posjet staroj gradskoj jezgri s trgom i katedralom, te dvorcem i palačama. U drugom vikendu mjeseca ožujka gradska vlada organizira tradicionalnu manifestaciju posvećenu dolasku proljeća pod nazivom Festa delle Viole,kada je cijela gradska jezgra Spilimberga okićena ljubičicama i ostalim proljetnim cvijećem. Glavnom ulicom Via Roma do dvorca Spilimbergo postavljeni su štandovi i različite dekoracije i instalacije napravljene isključivo od bijelih, žutih i lila ljubičica, tako da cijeli grad ima poseban proljetni izgled.

Mogućnost posjeta privatnoj školi mozaika (jedna od najpoznatijih umjetničkih škola za izradu mozaika na svijetu). Posjeta privatnoj školi čija je kompletna unutrašnjost (od učionica, hodnika pa čak i toaleta), obložena mozaicima, radovima učenika, od onih jednostavnih, početničkih radova do zahtjevnih i prekrasnih završnih radova. Ambijent škole oduševljava svakog posjetitelja bez obzira na znanje ili interes za mozaike i pruža nova iskustva i znanja ove kreativne vještine.  Obavezne prijave u agenciji prije početka putovanja (doplata 60 kn)

Oko 18:00 sati predviđen je polazak prema Zaprešiću i Samoboru. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi iznosi 200 kn

Aranžman uključuje:              

– prijevoz turističkim autobusom prema programu

– razgled gradova prema programu

– licenciranog pratitelja putovanja

– organizaciju putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti agencija

 

Napomene: ulaznice za pojedine objekte nisu uključene u cijenu. Kalkulacija je rađena na bazi  min 45 putnika. Preporučamo putno osiguranje te europsko zdravstveno osiguranje – detalje potražite na http://www.hzzo.hr/lijecenje-u-inozemstvu/procedura-za-dobivanje-ehic-a/ Ostali uvjeti prema Općim uvjetima i uputama za turističke aranžmane agencije Bergman putovanja. Putovnica ili osobna iskaznica je obavezna!

 Slikovni rezultat za monte grisa

Festival ljubičica u Spilimbergu & Udine & Monte Grisa                 Garantirano!

Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com