3 HRVATSKA OTOKA U 3 PROLJETNA DANA – CRES – LOŠINJ – KRK

3 HRVATSKA OTOKA U 3 DANASlikovni rezultat za LOÅ INJ

C R E S – L O Š I NJ – K R K

Datum putovanja: 26.-28. travnja 2019.

NA OVOM PUTOVANJU ĆE VAS NADAHNUTI I ISCIJELITI MIOMIRISI LJEKOVITOG OTOČNOG BILJA, OKRIJEPITI  ČISTI MORSKI ZRAK I ODUŠEVITI GRADIĆI KOJE ĆEMO POSJETITI ALI I ŠETNICE UZ KRISTALNO BISTRO MORE!

Jeste li znali da je otok Lošinj preporučen od Pulmološkog društva Hrvatske kao destinacija zdravlja za pulmološke probleme?

PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan

Polazak autobusa u 5:00 sati iz Samobora (aut.kolodvor) te u 5:30 sati iz Zagreba (južno parkiralište Gradskog poglavarstva). Ugodno putovanje   autoputom prema otoku Krku (Valbiska) – Cres (Merag).  Po dolasku u grad CRES šetnja gradom: CRESKA KULA, ŽUPNA CRKVA SV. MARIJE VELIKE, GRADSKA VRATA I GRADSKI SAT, GRADSKA LOŽA SA STUPOM SRAMOTE…

Slobodno vrijeme za ručak ili jednostavno, šetnju uz more.

Odlazak u  Apsoros – antički OSOR – 3000 godina star gradić, kojeg su osnovali Liburni, na mjestu gdje su se otok Cres i Lošinj najviše priljubili.  Cijeli je grad Osor zapravo muzej na otvorenome u kojemu su umjetnici svih epoha ostavili svoj trag, od suvremenog Meštrovića do ostataka antičkih zidina, utvrda, prve ranokršćanske bazilike; grad-muzej čiji vrtovi i parkovi u zelenilu kriju tragove prastarih antičkih vila, renesansnih portala i samostana. Šetnja Osorom te slobodno vrijeme za kavicu/ručak i sl. Odlazak prema otoku Lošinju. Dolazak u Veli Lošinj, smještaj prema odabranoj kategorizaciji. Večera. Noćenje

  1. dan

Doručak. Odlazak prema MALOM LOŠINJU. Po dolasku fak. posjet MUZEJU APOKSIOMENA. Muzej je smješten na samoj rivi u središtu Malog Lošinja, grada slavne pomorske i brodograđevne prošlosti. Središnji izložak muzeja je Apoksiomen, grčki brončani kip izvađen iz lošinjskog podmorja 1999. g. Nakon duge i složene restauracije, kip mladog sportaša bljesnuo je u punom sjaju svoje odlične uščuvanosti i svevremenske ljepote. Ovakvi kipovi izrađivali su se u čast pobjednika na Olimpijskim igrama kao zavjetni darovi bogovima.

Slobodno vrijeme za šetnje do povratka u hotel. Večera. Noćenje.

  1. dan

Doručak. Slobodno prijepodne za uživanje u Lošinju. Odlazak prema Cresu te Zlatnom otoku – Krku. KRK se ubraja u najsunčanije dijelove Europe s 2500 sati godišnje. Putovanje otokom do grada Krka. Po dolasku, šetnja krčkom obalom te odlazak do  Katedrale Marijina Uznesenja iz V. stoljeća. Slobodno vrijeme za samostalno upoznavanje grada, raniju večeru i sl. Kraće zaustavljanje u VRBNIKU. Šetnja srednjovjekovnim gradićem koji se smjestio na 48 metara visokoj litici, poznat po autohtonoj sorti vina pod imenom VRBNIČKA ŽLAHTINA! Šetnja ulicom Klančić – najužoj uličici na svijetu, promjera 50 cm te  šetnja do Baćinog dvora, gdje je stanovao knez Bartol Frankopan u 14. stoljeću i pružao utočište svima koji su u Vrbniku zgriješili…Osim razgleda grada, saznat ćete zanimljive legende, vezane za ovo mjesto. Nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska se očekuje u večernjim satima.

Aranžman uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema navedenom programu
  • licenciranog voditelja putovanja
  • smještaj prema odabranoj kategorizaciji i cijeni na bazi 2 polupansiona (doručak švedski stol, večera izbor jednog menia)
  • posjet gradovima prema programu
  • jednokratna prijava
  • jamčevno osiguranje i troškove organizacije izleta
  • osiguranje od odgovornosti

 

FM CIJENA ARANŽMANA IZNOSI 650 KN

 – smještaj u zgradi Park V – lječilišta Veli Lošinj –

 

FM CIJENA ARANŽMANA IZNOSI 850 KN

– smještaj u Villi Elisabeth – obnovljena zgrada

 

 

POPUSTI ZA OBITELJI 2+2:

1 DIJETE DO 12 GODINA GRATIS U ČETVEROKREVETNOJ SOBI

 

Napomene:

Redovna cijena iznosi 750 kn ili 950 kn po osobi – ovisno o kategorizaciji

FM cijena vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta!

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu 7 kn (odrasla osoba) na recepciji hotela. Fakultativna doplata za ulaznice. Kalkulacija je rađena na bazi 40 osoba min. Ostali uvjeti prema Općim uvjetima i uputama za turističke aranžmane agencije Bergman putovanja. Jamčevno osiguranje uplaćeno je kod Jadranskog osiguranja

 

INFORMACIJE I UPITI NA

098 1855 912

Slikovni rezultat za vrbnik RAZGLEDSlikovni rezultat za ŽLAHTINAPovezana slikaPovezana slika

3 HRVATSKA OTOKA U 3 PROLJETNA DANA – CRES – LOŠINJ – KRK

Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com