5 DANA NA ISTOKU EUROPE, Beograd-Đerdap-Bukurešt Sve uključeno!

5 DANA NA ISTOKU EUROPE

Beograd, Đerdap, Bukurešt, Transilvanija i Banat

Datumi putovanja:   

25. – 29. rujna 2019.

 

Slikovni rezultat za dunav đerdap  Slikovni rezultat za dunav đerdap

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata. Ugodno putovanje prema BEOGRADU. Po dolasku, panoramski razgled Novog Beograda: Beogradska arena, Sava centar, Dedinje, Kuća cvijeća… Kraća šetnja središtem grada: Knez Mihajlova ulica (u kojoj se nalazi upečatljiva palača Srpske akademije znanosti i umjetnosti), Trg Republike, Narodno kazalište, Narodni muzej, crkva sv. Save, Trg Slavija, Parlament, Bijela i Kraljevska palača… Odlazak prema Kladovu.  Po dolasku, ukrcaj na brod te uživanje u plovidbi kroz najljepšu klisuru na Dunavu i u Europi. Ukrcaj putnika je u Tekiji, 22 km uzvodno od Kladova. Tijekom plovidbe možete vidjeti najveći muzej na otvorenom u ovom dijelu Srbije – Trajanovu tablu, najvišu skulpturu u Europi kralja Decebalusa, rumunjski manastir Mrakonija, najužu i najdublju lokaciju na cijelom toku Dunava… KRSTARENJE ĐERDAPSKOM KLISUROM predstavlja vrlo atraktivan  i uzbudljiv završetak dana.  Večera u hotelu. Noćenje.

 1. dan

Doručak. Putovanje kroz Rumunjsku do glavnog grada BUKUREŠTA koji nosi naziv „Pariz Istoka“ zbog prekrasno uređenih parkova i bulevara. Po dolasku, slijedi panoramski razgled grada: Slavoluk pobjede (mini verzije onog pariškog i poznatog Muzeja sela koje se nalazi uz obalu jezera Herestrau u kojem se nalaze primjeri kuća i običaja iz svih dijelova Rumunjske), Palača slobodnog tiska, Trijumfalni luk, Trg pobjede sa zgradama vlade, koncertna dvorana Ateneum, Nacionalni muzej likovnih umjetnosti, kraljevska palača… Razgled pješice od trga Piata Unirii do srednjovjekovnog dijela grada u kojem se nalazi dvorac Vlada Tepeša Curtea Vechi i najstarija crkva u Bukureštu – crkva Sv. Antuna. VEČERA U ČARDI. Smještaj u hotel. Noćenje.

 1. dan

Doručak. Odlazak do Trga revolucije na kojem je počela revolucija protiv NICOLAEA CEAUSESCUA 1989., predsjednička palača Cotroceni, Opera, nedovršena zgrada Ceausecuove RTV i na koncu divovski Parlament iz Ceausecuovog doba, jedna od tri najveće zgrade na svijetu zbog koje je srušeno oko 3500 objekata koji nisu bili u skladu s planiranom vizurom. Fak. posjet muzeju.

Nastavak putovanja u Transilvaniju do turističkog centra SINAJA. Sinaja je jedan od najpoznatijih i najstarijih turističkih centara Rumunjske, u prekrasnim Karpatima, pa stoga ne čudi da je poznata i kao „biser Karpata”.

Nedaleko od manastira se nalazi PELEŠ, najljepši dvorac u Rumunjskoj, izgrađen u periodu između 1873. i 1914. godine u neorenesansnom stilu. Slobodno vrijeme za razgled dvorca. Ulaznica uključena!

Vožnja prema srednjovjekovnom DVORCU BRAN, poznatom iz legende o Drakuli, sagrađenog na stijeni visokoj 60 m. U dvorcu je povremeno boravio vlaški knez Vlad Tepeš. Kraće slobodno vrijeme za fotografiranje i kupnju suvenira. Nastavak vožnje prema BRAŠOVU, poznatom i pod starim saksonskim nazivom Kronstadt, koji je jedan od sedam povijesnih gradova Transilvanije. Odlazak u hotel na večeru i noćenje.

 1. dan

Doručak. Šetnja Brašovom – jednim od najvećih gradova Rumunjske (koji se nalazi oko 166 km od Bukurešta) i koji je okružen sa tri strane planinskim vijencima i vrhovima južnih Karpata. Šetnja povijesnim dijelom grada  koji je jedan od najbolje očuvanih starih gradova Europe. Razgled čuvene Crne crkve iz 15.st. koja je najveća gotička crkva Jugoistočne Europe, Gradske vijećnice čiji je glavni toranj prekriven tipičnim višebojnim srednjoeuropskim crijepom.

Odlazak na uživanje u panorami grada iz ptičje perspektive, koristeći ŽIČARU Panoramic Tampa – do vrha sa koga se odlično vidi grad.

Odlazak prema gradu SIBIU. Sibiu je jedan od najvažnijih kulturnih i religijskih centara Rumunjske, te je 2007. zajedno s Luxembourgom bio europski glavni grad kulture. Odlazak do čuvenog Mosta laži – originalnog simbola grada koji se nalazi u pješačkoj zoni povijesnog dijela grada i povezuje Donji i Gornji grad.

Zaustavljanje u dvorcu HUNEDOARA, koji je usko povezan s obitelji Hunyadi. Dvorac je uništen vatrom pet puta, ali je prošao mnoge rekonstrukcije od  Austro-ugarske i kasnije Rumunjske vlasti. Godine 1480. su radovi u potpunosti završeni i već tada je bio zamak bio priznat kao jedna od najimpresivnijih građevina Istočne Europe. Šetnja do DVORCA HUNYAD (najstarijeg spomenika Temišvara) i  crkve Banatske Pravoslavne Eparhije (koja je najviša crkva u Rumunjskoj i jedna od najvećih crkava u državi –  vidi se sa velikih udaljenosti i predstavlja simbol Temišvara). Ova crkva je jedinstvena po svom arhitektonskom stilu (sa 11 tornjeva), krovom pokrivenim obojenom keramikom, kao i po skladnosti njenih zvona.

Nakon razgleda, odlazak prema TE.MIŠVARU – drugom po veličini gradu u Rumunjskoj. Centar Temišvara je namjenjen pješacima, koji najviše uživaju tijekom zalaska sunca, ispijajući vino ili šetajući osvetljenim šetalištima parkova. Poznat i pod nazivom “Mali Beč” ili “Grad cvijeća”, Temišvar je multikulturni grad, u kome se primjećuje austrijski utjecaj na arhitekturu, hranu i običaje. Kako je Temišvar poznat po proizvođačima cvijeća i ruža (koji su tijekom 19. stoljeća odavde snabdjevali cvijećem čitavu Europu), slobodno vrijeme za šetnju temišvarskim PARKOM RUŽA. Odlazak prema hotelu u Temišvaru. Večera i noćenje.

 1. dan

Doručak. Odlazak prema Baranji i MOHAČU. Zaustavljanje pored spomenika Mohačkoj bitci te nastavak putovanja prema DONJEM MIHOLJCU gdje je predviđeno kraće zaustavljanje na jednoj farmi uz mogućnost kupnje domaćih proizvoda. Nastavak putovanja do VALPOVA. Odlazak na ručak. Nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u kasnim noćnim satima.

Cijena aranžmana po osobi iznosi 2580 KN

Cijena aranžmana uključuje:         

 • prijevoz udobnim autobusom prema programu
 • razgled Beograda u pratnji lokalnog stručnog vodiča
 • krstarenje đerdapskom klisurom prema programu
 • smještaj u Kladovu u hotelu 3* na bazi polupansiona (doručak i večera)
 • razgled Bukurešta u pratnji lokalnog stručnog vodiča
 • ulaznicu za razgled dvorca Peleš
 • večeru u čardi u Bukureštu
 • smještaj u Bukureštu u hotelu 3* na bazi noćenja s doručkom
 • ulaznicu za muzej Ceausescua u Bukureštu
 • smještaj u Brašovu u hotelu 3* na bazi polupansiona (doručak i večera)
 • smještaj u Temišvaru u hotelu 3* na bazi polupansiona (doručak i večera)
 • ulaznicu za razgled dvorca Hudenoara
 • posjet farmi u Donjem Miholjcu
 • ručak u Valpovu prema programu, zadnjeg dana putovanja
 • razgledavanja prema programu uz turističkog pratitelja
 • jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti agencije

  Cijena ne uključuje:
  moguća nadoplata za jednokrevetnu sobu – 590 kn
  • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (osim navedenih u programu kao uključene)
 • Preporučujemo zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju te otkaza putovanja – 150 kn.
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće,dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

 

Minimalan broj putnika: 42
Valuta u Rumunjskoj je rumunjski lei (RON). Rumunjski lei se mogu zamijeniti na licu mjesta. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju se u eurima. Za državljane RH viza za Rumunjsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

DODATNE INFORMACIJE I REZERVACIJE NA BROJ  098 1855 912

Povezana slikaPovezana slikaSlikovni rezultat za peleš

5 DANA NA ISTOKU EUROPE, Beograd-Đerdap-Bukurešt   Sve uključeno!

Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com