AUSTRIJSKA JEZERA, GOSAU I HALLSTATT Polazak: 1.-2. prosinca

POSJET NAJROMANTIČNIJEM ADVENTU AUSTRIJE I SLIKOVITIM MJESTIMA NA AUSTRIJSKIM JEZERIMA

ST. WOLFGANG – ST. GILGEN – BAD ISCHL –

HALLSTATT – GOSAU

 

Termin putovanja: 1.-2. prosinca 2018. / subota – nedjelja

Prepustite se nezaboravnom božićnom ugođaju u romantičnoj austrijskoj regiji Salzkammergut: slikoviti adventski štandovi s jaslicama, lanterne na jezerima, miris kuhanog vina u predivnim štalicama… Posjetite i slastičarnicu Zauner koja je otvorena još davne 1821. godine a do dana današnjeg njeguje kraljevsku atmosferu. Delicija koja je neodoljiva je zasigurno išler, a oni prvi, pravi išleri, nastali su baš u Zauneru.

Njega je tada kušala carska obitelj, a ovoga vikenda kušajte ih Vi…

Program putovanja:

 1. dan 12.2018.

Polazak autobusa u 5:00 sati iz Zaprešića. Putovanje kroz Sloveniju i Austriju uz kraća usputna zaustavljanja. Dolazak do jezera WOLFGANG – jednog od turistima najdražih jezera u Austriji. Odlazak do zapadnog ruba jezera, mjesta ST. GILGEN. Ovdje adventski sajam nosi naziv „Barokni advent“ a prepoznatljiv je po velikim svijećama (najveća je visine čak 11 metara). Posebnost su i izlagačke kućice koje su oslikane zanimljivim motivima u baroknom, adventskom stilu. Slobodno vrijeme za posjet „Mozartovom klizalištu“, izložbi jaslica u hotelu Post ili odlazak do rodne kuće Mozartove majke (koja je ovdje rođena).

Odlazak do ST. WOLFGANGA. Cijelo jezero, kao i mjesto, dobilo je ime po Svetom Wolfgangu, redovniku koji je 976. godine ovdje sagradio malu crkvicu u kojoj se nalazi predivan oltar kojeg je sagradio Michael Pacher. Šetnja lijepim adventskim sajmom koji se nalazi uz samo jezero.

Nastavak putovanja do carskog grada BAD ISCHLA. Na spomen Bad Ischla mnogo je asocijacija: od kolačića išlera (koji su po ovom mjestu i dobili ime), preko ljekovitih termi (za koje se vjeruje da su pripomogle izlječenju neplodnosti princeze Sissy),  do omiljene destinacije europske aristokracije. Šetnja gradom kojim su šetali Johann Strauss, Sigmund Freud i mnogi drugi. Odlazak prema hotelu. Noćenje.

 1. dan 12.2018.

Doručak. Odlazak prema mjestu GOSAU gdje se od 11:00 sati održavaju različita događanja i prodaja ukrasa „bez kiča“: Dame obučene u tradicionalne kostime – žene lokalnih poljoprivrednika – prodaju Gosau specijalitete  te poslužuju regionalna jela i domaće delicije. Nakon Gosaua odlazak do čarobnog grada HALLSTATT-a koji se Kinezima toliko svidio da su izgradili kopiju grada u Kini. Original je original (a i bliže je Hrvatskoj) pa ćete zasigurno otkiriti posebnost ovog gradića!

Kućice su ljupko dekorirane kako bi predstavile tradicionalnost, povijest i autentičnost gradića koji je od 1997. godine zaslužio biti dio svjetske UNESCO baštine. Šetnja gradićem kojeg mnogi smatraju najljepšim mjestom na svijetu!!!

U ranim večernjim satima, polazak prema Hrvatskoj. Uz usputna zaustavljanja, dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz autobusom visoke turističke klase
 • sve razglede prema programu
 • smještaj u hotelu/pansionu 3* na bazi noćenja s doručkom
 • licenciranog turističkog pratitelja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

                                     

 CIJENA ARANŽMANA IZNOSI 680 KN

 

Napomene:

Aranžman ne uključuje: Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji se prema želji posjećuju, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi 45 putnika. Za državljane RH,  za putovanje je potrebna osobna iskaznica ili putovnica. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojom uplatom ili potpisom, suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji
. Redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i drugim faktorima

 

AUSTRIJSKA JEZERA, GOSAU I HALLSTATT      Polazak: 1.-2. prosinca

Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com