Božić u Krakowu, gradu pape Ivana Pavla II.

Božić u Krakowu,

gradu pape Ivana Pavla II.

i posjet Wadowicama,

gradu njegovog djetinjstva

 Slikovni rezultat za jan pawel 2 krakow

Voditelj putovanja:

Domagoj Pejić

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan

NEDJELJA, 22. prosinca – Polazak iz Zagreba u 23,30 sati. Ugodno putovanje prema Poljskoj.

 1. dan

PONEDJELJAK – 23. prosinca – Dolazak u Wadowice u prijepodnevnim satima. Posjet Muzeju obiteljske kuće Wojtyla. Razgledavanje Wadowica; crkva u kojoj je kršten budući papa i u kojoj se nalazi relikvija njegove krvi, Trg pape Ivana Pavla II., zgrade osnovne i srednje škole koje je pohađao, slastičarnica u koju je dolazio kao dječak, karmelićanska crkva u kojoj je primio škapular. Misa na poljskom jeziku. Odlazak u Krakow. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 1. dan

UTORAK (Badnjak) 24. prosinca – Doručak. Razgledavanje Krakowa; wawelski brežuljak i tisućljetna katedrala u kojoj je za svećenika i biskupa zaređen Karol Wojtyla. Posjet dvorištu Jagelonskog sveučilišta na kojem je studirao budući papa. Odlazak do Nadbiskupskog dvora u kojem je službovao krakowski nadbiskup Wojtyla te do crkve svetih Petra i Pavla u kojoj su mu vjenčani roditelji. Obilazak središnjeg krakovskog trga koji je u adventsko vrijeme u posebnom ozračju. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.

Odmor i večera. Odlazak autobusom prema trgu. Polnoćka u Bazilici Svete Marije (Mariacki). Poslije polnoćke povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan

SRIJEDA – BOŽIĆ – 25.prosinca – Doručak. Posjet vojnom groblju Rakowicki i grobu u kojem počivaju članovi obitelji Wojtyla. Odlazak do župne crkve Sv.Stanislawa Kostke i posjet kapelici u kojoj je mladi Wojtyla osjetio da ga Bog zove u svećeništvo. Posjet Muzeju, tj.podrumskom stanu u kojem je umro otac Ivana Pavla II. Obilazak Svetišta sv.Ivana Pavla II.’Ne bojte se!. Zaustavljanje na prostoru nekadašnje tvornice Solvay u kojoj je Karol Wojtyla tri godine radio kao fizički radnik. Posjet svetištu Božjeg milosrđa. Sudjelovanje u pobožnosti Božjem milosrđa u 15 sati te u euharistijskom slavlju na poljskom jeziku uz grob Sv.Faustine Kowalske. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

 1. dan

ČETVRTAK – 26.prosinca – Doručak. Misa na poljskom jeziku u crkvi Majke Božje Kraljice Poljske koju je krakowski nadbiskup Wojtyla sagradio unatoč komunističkom protivljenju. Povratak za Zagreb. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI iznosi 1.750 kn

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI iznosi 1550 kn

FM CIJENA VRIJEDI DO POPUNJENJA ODREĐENOG BROJA MJESTA

Cijena aranžmana uključuje: 

 • prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu
 • licenciranog turističkog pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelu 3* u Krakowu na osnovi 3 polupansiona (dvo i tro krevetne sobe) – doručak i večeru
 • razgled Krakowa u pratnji službenog gradskog vodiča
 • zakonsku jamčevinu i troškove organizacije

 

Cijena ne uključuje:  ulaznicu za rodnu kuću u Wadowicama  (cca 30 Zl), ostale ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrjekom navedene kao uključene, piće tijekom obroka, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“.

Doplata za 1/1 sobu  450 kn.

Napomene: Kalkulacija je rađena na bazi min. 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja. Djeca do 12 godina starosti ostvaruju 10% popusta za smještaj na pomoćnom ležaju u 1/3 sobi. Treća odrasla osoba u 1/3 sobi plaća redovnu cijenu. Za putovanje u Poljsku potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane agencije Bergman putovanja. Preporučamo putno osiguranje, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja te osiguranje od otkaza putovanja (uplata prilikom uplate 1.rate). Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 500 kn. Ukoliko organizator putovanje otkazuje, akontacijski iznos se vraća u cijelosti. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene itinerara, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.

Informacije na 098 1855 912  ili  091 600 1390

 

Božić u Krakowu, gradu pape Ivana Pavla II.

Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com