CZESTOCHOWA – WADOWICE – KRAKOW, 15.-19.4.2020.

Posjet zavičaju poljskoga pape

‘Ivane Pavle II., hvala!’

CZESTOCHOWA – WADOWICE – KRAKOW

DATUM PUTOVANJA: 15. – 19. TRAVNJA 2020.

VODITELJ PUTOVANJA: DOMAGOJ PEJIĆ

Slikovni rezultat za krakow domagoj pejić

PROGRAM PUTOVANJA:

 

  1. dan – srijeda – 15. 04.

Polazak iz Zagreba u 22,00. Ugodna vožnja prema Poljskoj.

  1. dan – četvrtak – 16.04.

U prijepodnevnim satima dolazak u Czestochowu, glavno Marijansko svetište u Poljskoj. Misa na poljskom jeziku, razgledanje svetišta. Odlazak za Krakow. Posjet vojnom groblju Rakowicki i grobu u kojem počivaju majka, otac i brat Ivana Pavla II. Odlazak u hotel. Večera i noćenje.

  1. dan – petak – 17.04.

Doručak. Posjet krakowskom naselju Debniki; podrumskom stanu u kojem je mladi Karol Wojtyla živio s ocem i u kojem mu je umro otac. Odlazak do crkve Sv.Stanislava Kostke i kapelice u kojoj je budući papa osjetio svećenički poziv. Posjet Svetištu sv.Ivana Pavla II. ‘Ne bojte se’ u kojem se nalazi relikvija njegove krvi i u kojem je izložena papina krvava reverenda. Slijedi odlazak do Svetišta Božjeg Milosrđa. Sudjelovanje u pobožnosti Božjem milosrđu te misno slavlje na poljskom jeziku. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

  1. dan – subota – 18.04.

Doručak. Izlet do Wadowica, rodnog grada Karola Wojtyle. Posjet crkvi u kojoj je kršten, osnovnoj i srednjoj školi koje je pohađao te crkvi Sv.Josipa u kojoj je kao desetogodišnjak primio škapular. Obilazak Muzeja obiteljske kuće Wojtyla u kojoj je rođen mali Karol i u kojoj mu je umrla majka. Povratak u Krakow i obilazak središta kraljevskog grada: katedrala na Wawelu, središnji gradski trg, Jagelonsko sveučilište koje je pohađao student Wojtyla, dvorište Nadbiskupije u kojoj je živio nadbiskup Wojtyla, crkva Sv.Petra i Pavla u kojoj su mu vjenčani roditelji.. Misa na poljskom u crkvi Sv.Mikolaja u kojoj je krštena njegova majka Emilia. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

  1. dan – nedjelja – 19.04.

Doručak. Misa na poljskom u crkvi Majke Božje Kraljice Poljske u Nowoj Huti koju je krakowski nadbiskup sagradio unatoč komunističkom protivljenju. Polazak za Zagreb u koji se, uz potrebna zadržavanja, stiže u kasnim večernjim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI iznosi 1.750 kn

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI iznosi 1550 kn

FM CIJENA VRIJEDI DO POPUNJENJA ODREĐENOG BROJA MJESTA

Cijena aranžmana uključuje: 

  • prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu
  • licenciranog turističkog pratitelja putovanja
  • smještaj u hotelu 2/3* u Krakowu na osnovi 3 polupansiona (dvo i tro krevetne sobe) – doručak i večeru
  • razgled Krakowa u pratnji službenog gradskog vodiča
  • zakonsku jamčevinu i troškove organizacije

 

Cijena ne uključuje:  ulaznicu za rodnu kuću u Wadowicama  (cca 30 Zl), ostale ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrjekom navedene kao uključene, piće tijekom obroka, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“.

Doplata za 1/1 sobu  450 kn.

Napomene: Kalkulacija je rađena na bazi min. 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja. Djeca do 12 godina starosti ostvaruju 10% popusta za smještaj na pomoćnom ležaju u 1/3 sobi. Treća odrasla osoba u 1/3 sobi plaća redovnu cijenu. Za putovanje u Poljsku potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane agencije Bergman putovanja. Svojom uplatom ili potpisom suglasni ste s istim.

Preporučamo putno osiguranje, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja te osiguranje od otkaza putovanja (uplata prilikom uplate 1.rate).

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 500 kn. Ukoliko organizator putovanje otkazuje, akontacijski iznos se vraća u cijelosti. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene itinerara, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.

INFORMACIJE I UPLATE: 098 1855 912 ILI 091 600 1390

Slikovni rezultat za krakow domagoj pejić Slikovni rezultat za krakow domagoj pejić

 

CZESTOCHOWA – WADOWICE – KRAKOW, 15.-19.4.2020.

Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com