“Ivane Pavle II., hvala!” Garantirano putovanje u Poljsku!

WADOWICE & KRAKOW

 Slikovni rezultat za ivan pavao 2 domagoj pejić    Slikovni rezultat za ivan pavao 2 domagoj pejić

“Ivane Pavle II., hvala!”

 Putovanje u zavičaj poljskoga pape (3-7. travnja) povodom 14. obljetnice njegove smrti te

(24-28. travnja) povodom blagdana Božjeg Milosrđa.

Voditelj putovanja: Domagoj Pejić, autor tri filma i četiri knjige o Velikom papi.

 

TERMIN: 24. – 28. TRAVNJA 2019. – USKORO GARANTIRANI POLAZAK

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan – SRIJEDA, 3. travnja / 24. travnja

Polazak autobusa iz Zagreba – južno parkiralište Gradskog poglavarstva u 21 sat. Ugodno putovanje prema Poljskoj.

 1. dan – ČETVRTAK, 4. travnja / 25. travnja

Dolazak u Wadowice u jutarnjim satima. Posjet Muzeju obiteljske kuće Wojtyla u kojoj je rođen mali Karol i u kojoj je umrla njegova majka Emilia. Zaustavljanje kod zgrade Gradskog poglavarstva u kojoj je bila osnovna škola koju je pohađao Karol Wojtyla te odlazak do srednje škole ‘Marcin Wadowita’ koju je također polazio. Posjet karmelićanskoj crkvi u kojoj je Karol Wojtyla kao desetogodišnjak primio škapular. Slijedi šetnja do vojarne u kojoj mu je službovao otac, vojni časnik. Posjet Wadowicama završava večernjom misom u crkvi u kojoj je kršten budući papa i kojoj se uvijek rado vraćao. Tijekom posjeta Wadowicama bit će dovoljno vremena za laganu šetnju središnjim gradskim trgom koji nosi ime Ivana Pavla II., za opušteno ispijanje kave i uživanje u  kremowkama u slastičarnici u koju je Ivan Pavao II. zalazio kao dijete i srednjoškolac. U poslijepodnevnim satima odlazak u Krakow kojega je Ivan Pavao II. nazivao ‘svojim gradom’, ‘gradom svoga života’. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 1. dan – PETAK, 5. travnja / 26. travnja

Doručak. Vožnja autobusom do naselja Debniki i posjet Muzeju, tj. podrumskom stanu u kojem je Karol Wojtyla živio s ocem nakon preseljenja u Krakow. Odlazak do crkve Sv. Stanislava Kostke u kojoj je mladi Karol osjetio svećenički poziv.  Slijedi putovanje do vojnog groblja Rakowicki i posjet grobu gdje su mu pokopani brat, roditelji, djed i baka. Vožnja do prostora gdje se nekad nalazila tvornica Solvay u kojoj je radio tri godine tijekom nacističke okupacije. Odlazak do Svetišta Božjeg Milosrđa te odlazak do svetišta ‘Ne bojte se’ koje je podignuto Ivanu Pavlu II. u sjećanje i u kojem se nalazi relikvija njegove krvi. Mogućnost sudjelovanja na misi…   Povratak u hotel na večeru i noćenje.

 1. dan – SUBOTA, 6. travnja / 27. travnja

Doručak. Posjet središnjem krakowskom trgu i katedrali na Wawelu u kojoj je službovao kao ispovjednik, biskup i nadbiskup. Posjet kripti Sv. Leonarda (u katedrali) u kojoj je slavio mladu misu. Šetnja pored zgrade nadbiskupije u kojoj je živio. Posjet crkvi Sv. Petra u kojoj su vjenčani njegovi roditelji te odlazak do Jagelonskog sveučilišta na kojem je studirao. Bit će vremena i za odlazak do crkve Svetog Mikolaja u kojoj je krštena njegova majka Emilia. Mogućnost sudjelovanja na misi…

Povratak u hotel. Večera i noćenje…

 1. dan – NEDJELJA, 7. travnja / 28. travnja

Doručak. Misa u Svetištu Božjeg Milosrđa. Odlazak u smjeru  Hrvatske.  Uz potrebite pauze, dolazak na mjesto polaska očekuje se u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI iznosi 1.490 kn

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI iznosi 1390 kn

FM CIJENA VRIJEDI DO POPUNJENJA ODREĐENOG BROJA MJESTA

 

Cijena aranžmana uključuje: 

 • prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu
 • licenciranog turističkog pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelu 3* u Krakowu na osnovi 3 polupansiona (DORUČAK I VEČERA) (1/2, 1/3 sobe)
 • razgled Krakowa u pratnji službenog gradskog vodiča
 • zakonsku jamčevinu i troškove organizacije

 

Cijena ne uključuje:  ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrjekom navedene kao uključene, piće tijekom obroka, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“.

Doplata za 1/1 sobu  450 kn.

Napomene: Kalkulacija je rađena na bazi min. 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja. Djeca do 12 godina starosti ostvaruju 10% popusta za smještaj na pomoćnom ležaju u 1/3 sobi. Treća odrasla osoba u 1/3 sobi plaća redovnu cijenu. Za putovanje u Poljsku potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane agencije Bergman putovanja. Preporučamo putno osiguranje, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja te osiguranje od otkaza putovanja (uplata prilikom uplate 1.rate). Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 300 kn. Ukoliko organizator putovanje otkazuje, akontacijski iznos se vraća u cijelosti. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene itinerara, ali se obvezuje program izvršiti u cjelosti.

INFORMACIJE NA    098 1855 912    ILI     bergmanputovanja@gmail.com

 

Slikovni rezultat za ivan pavao 2

“Ivane Pavle II., hvala!”       Garantirano putovanje u Poljsku!

Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com