KÖLN – zrakoplovom – posjet gradu kolonjske vode, prefine čokolade, odličnog piva…

3 povoljna dana u predivnom gradu KÖLNU –

gradu kolonjske vode, prefine čokolade, odličnog piva…

NOVI PROGRAM U HR!!!!

Program putovanja:

  1. dan – petak

Sastanak putnika u Zračnoj luci Rijeka (otok Krk), kod šaltera informacija u podnevnim satima. Polazak zrakoplova i ugodno putovanje prema Kölnu. Po slijetanju zrakoplova u Köln, slijedi transfer javnim gradskim prijevozom do hotela. Smještaj u hotel***. Odlazak u centar grada te vožnja poznatim mostom iznad rijeke Rajne – Hohenzollernbrücke-om. Informativni razgled povijesne jezgre Kölna koja je bila razorena u 2. svj. ratu, ali je kasnije lijepo obnovljena. Odlazak do najprepoznatljivijeg simbol Kölna – katedrale – vjerojatno najpoznatije njemačke katedrale koja je upisana na listu svjetske baštine UNESCO-a. S obzirom da je grad poznat kao mjesto nastanka kolonjske vode, slobodno vrijeme za posjet muzeju ili slobodno vrijeme za kupovinu u mnogim trgovinama u samom središtu. Preporučamo večeru i kušanje piva u odličnoj pivnici (na 3 kata) u blizini katedrale. Odlazak prema hotelu.

  1. dan – subota

Doručak. Odlazak u središte grada. Preporučamo posjet muzejima ili šetnje uz Rajnu ili središtem grada:

SCHOKOLADENMUSEUM – muzej se nalazi uz rijeku Rajnu – u staklenoj, tropskoj kući mogu se vidjeti drveća kakaa, umanjene proizvodne linije na kojima se proizvode čokoladice (koje se na ulazu i izlazu dijele posjetiteljima) a posebna atrakcija je tri metra visoka čokoladna fontana, u kojoj djelatnice muzeja umaču vafle u tekuću čokoladu a zatim ih dijele posjetiteljima muzeja. Ukoliko želite, možete i sami naručiti izradu čokolade po ukusu (dodajući različito suho voće, bombončiće i sl.)!  Kod ulaza u muzej nalazi se i prodavaonica čokolade i pralina svih vrsta ali ponajviše proizvoda poduzeća Lindt & Sprüngli. Preporučamo kušanje vruće čokolade ili sličnih napitaka (u kombinaciji sa kolačima) u baru na ulazu u muzej.

MUZEJ LUDWIG – sadrži zbirke moderne umjetnosti. Tu su uključeni radovi pop arta, apstraktne umjetnosti i realizma  kao i jedna od najvećih zbirki Picassa u Europi.  Sa oko 900 Picassovih djela, ovaj muzej sadrži treću po brojnosti kolekciju umjetnina ovog autora, poslije Picassovih muzeja u Barceloni i Parizu. Veliki broj radova Andya Warhola i Roya Lichensteina je također izložen u muzeju.

MUZEJ ODISSEUM – (svakako preporučamo za djecu i mlade!) – je znanstveni centar, koji je dizajniran kao “kuća iskustva i znanja”.
To je pustolovni muzej u kojem se može doživjeti znanje o budućnosti na oko 5.500 m², uz spektakularne programe tako znanost postaje razumljiva širokoj javnosti. Njegove su teme u potpunosti scenografski implementirane (a veliki broj sadržaja razvijen je i razrađen baš za ovaj muzej),  tako da stalni postav ima mnogo sadržaja koji se ne mogu vidjeti u bilo kojem drugom sličnom (usporedivom) objektu.

MUZEJ SENFA – Nasuprot Muzeja čokolade nalazi se Muzej senfa. Zgrada nije tako velika i lijepa kao Muzej čokolade, ali iznutra je vrlo interesantna. Možete vidjeti tijek proizvodnje gorušice na ovom području Njemačke. Postoji mnogo starih artefakata i alata koji su se koristili u prošlosti kako bi se proizveo senf. Trgovina prodaje sjemenke gorušice, napuknute sjemenke gorušice, prah gorušice… Možete dobiti i listu medicinskih svojstava senfa i preporuku primjene u medicini.

VOŽNJA BRODOM PO RAJNI – Trajanje plovidbe od 1-3 sata

Povratak u hotel na noćenje.

  1. dan – nedjelja

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema zračnoj luci Köln. Nakon prijave putnika, slijedi ugodan let prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku u podnevnim satima.

 

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

Doplata za 1/1 sobu

ožujak 2022.

 1.599 kn

2.490 kn

450 kn

              

 

Popust: dijete do 12 godina 5% popusta na pomoćnom ležaju, odrasla osoba nema popusta na trećem ležaju.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz zrakoplovom na relaciji Rijeka – Köln – Rijeka
  • pristojbe zračnih luka
  • pratitelja putovanja
  • smještaj u hotelu 3* / svaka soba TWC
  • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom
  • razglede prema programu
  • jamčevno osiguranje, troškove pripreme i organizacije putovanja


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno osiguranje.

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Kölnu: cca 3 € (po osobi i danu u hotelu 3*)
Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad ručne prtljage do 12 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm
Prilikom putovanja Kölnom koristi se željeznica. Pojedinačna cijena karte € 2,90  (odrasli), € 1,60 (djeca)
Kalkulacija je rađena na bazi 15 osoba minimum.

 

Mogućnost organizacije transfera na relaciji Zagreb (ili drugi gradovi Hrvatske) – Rijeka – Zagreb.
Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Jadranskog osiguranja.

 

Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika od minimalne baze za izračun kalkulacije ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja turističke agencije Bergman putovanja. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije. Preporučamo i nudimo paket osiguranja: putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje se uplaćuje prilikom uplate 1.rate. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene itinerara, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.

 

          

KÖLN – zrakoplovom – posjet gradu kolonjske vode, prefine čokolade, odličnog piva…

Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com