Rudarskim putevima (uz pivu) kroz Sloveniju i Austriju! POVOLJNO!

Rudarskim putevima (uz pivu) kroz Sloveniju i Austriju

LAŠKO – ŽALEC – MEŽICE – HÜTTENBERG – KLAGENFURT

 

Program izleta:

 1. dan – subota – 4. rujna   2021.

Polazak autobusa u 7:15 iz Samobora (stanica kod bivše Same) te iz Zagreba prema dogovoru.  Ugodno putovanje preko Brežica i Sevnice do LAŠKOG. Po dolasku razgled Muzeja Laško i izložbe o pivarstvu u Laškom. Vođen razgled Pivovarne Laško gdje se pivo priprema od 1825.godine.

Degustacija peciva i 3 vrste piva (za djecu je uključena degustacija bezalkoholnog pića).

Nakon razgleda, putovanje do mjesta ŽALEC. Odlazak do mjesnog parka, gdje se nalazi nova, znimljiva turistička atrakcija u Žalcu – FONTANA PIVA ZELENO ZLATO. Prema željama, možete kupiti vrč u koji si možete iz Fontane piva natočiti 6 x 1 dcl piva.

Nastavak putovanja prema MEŽICAMA. Odlazak do jednog od najstarijih rudnika olova i cinka u Europi. Na području zatvorenog dijela rudnika predstavljeni su načini rudarenja i rudarska oprema koju su koristili rudari u različitim povijesnim razdobljima. Rudničkim vlakom proći će se 3,5 km dug Glančnikov rov te još pješke 1,5 km dug put i upoznati život i rad rudara.

Za one spretnije i sklonije avanturi napominjemo da je moguće proći rudnik biciklom u pratnji stručnog vodiča! Sa svjetiljkom na glavi može se proći više od 5 km dug podzemni put koji vodi iz jedne doline u drugu. Detalje možete pogledati na: www.youtube.com/watch?v=r-MG0cEGSIc

Nakon lijepog razgleda odlazak na smještaj. Noćenje.

 1. dan – nedjelja – 5. rujna 2021.

Doručak. Polazak prema Austriji. Dolazak u Hüttenberg i RUDNIK SCHAUBERGWERK koji je otvoren 1980. godine. U duljini od cca 900 m upoznati ćete se s teškim radom rudara pod zemljom, metodama rušenja, rudarskim strojevima i tehnikama, vađenju rude i sigurno ćete  uživati u jedinstvenoj atmosferi tunela. Ući ćete u svijet mitova, priča i legendi o planinskim vitezovima i sv. Barbari – zaštitnici rudara. Obilazak uz stručno vodstvo traje cca 1 sat.

Nakon obilaska slobodno vrijeme za obilazak muzeja lutki ali i uživanje uz kavicu ili ručak u lijepom restoranu nedaleko rudnika.

Oko  14:00 sati polazak prema KLAGENFURTU. Po dolasku šetnja gradom uz obilazak znamenitosti te odlazak do PYRAMIDENKOGELA – najvišeg vidikovca Koruške (na 920 m nadmorske visine) odakle se pruža prekrasan pogled na Wörthersee i sva ostala ledenjačka jezera na ovom području. Vidikovac Pyramidenkogel je preuređen i redizajniran 2010.g, a prva drvena platforma vidikovca sagrađena je još 1950.godine. Do 2010.g. do platforme se dolazilo liftom na visinu od 54 metra, dok je sada podignuto na 72 metra, i dograđene su dodatne 3 platforme, a do samog vrha se uspinje jednim od najmodernijih liftova u Europi. Kroz središnji dio vidikovca ugrađen je moderni vijugavi tobogan (Skywalker). Spuštanje prema dogovoru – toboganom ili liftom. Nakon silaska s Pyramidenkogela, polazak prema Hrvatskoj. Uz potrebite pauze tijekom putovanja, dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA IZNOSI 450 kn

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • PRIJEVOZ AUTOBUSOM TURISTIČKE KATEGORIJE PREMA PROGRAMU
 • SMJEŠTAJ U HOTELU-GOSTIŠČU 3* NA BAZI NOĆENJA S DORUČKOM (SOBE DVO, TRO, ČETVERO I ŠESTERO KREVETNE, SVAKA SOBA TUŠ/WC)
 • TURISTIČKOG PRATITELJA PUTOVANJA
 • JAMČEVNO OSIGURANJE I OSIGURANJE OD ODGOVORNOSTI AGENCIJE

 

 • Napomene: U CIJENU NIJE UKLJUČENO I NIJE OBAVEZNO NADOPLATITI – PRIJAVE U AGENCIJI
 • PLAĆANJE NA LICU MJESTA: VEČERA – 10 EUR
 • MUZEJ I DEGUSTACIJA 3 PIVA I PECIVA U LAŠKOM – 8,50 EUR ODRASLI, 5,50 EUR DJECA
 • FONTANA PIVA U ŽALCU – 8 EUR – 6 X 1 DCL RAZLIČITE VRSTE PIVE
 • ULAZNICA ZA RUDNIK U MEŽICAMA VLAKOM – 12 EUR ODRASLI, 9 EUR DJECA, ĐACI, STUDENTI
 • ILI ULAZNICA ZA RUDNIK U MEŽICAMA BICIKLOM – 2-3 OSOBE – 30 EUR PO OSOBI

4-7 OSOBA – 25 EUR PO OSOBI       8-14 OSOBA – 22 EUR PO OSOBI

 • NAJAM BICIKLA – 10 EUR – MOŽETE PONJETI I SVOJ (NAJAVITI ZBOG OGRANIČENOG BROJA)
 • ULAZNICA ZA RUDNIK HÜTTENBERG – 10 EUR ODRASLI, 6,50 EUR DJECA
 • ULAZNICA ZA VIDIKOVAC PYRAMIDENKOGEL – ODRASLI 9 EUR (GRUPNA), DJECA 6-15 GOD 4,50 EUR, SPUŠTANJE TOBOGANOM 4 EUR
 • Kalkulacija je rađena na bazi 45 osoba. Preporučamo putno Preporučamo europsko zdravstveno osiguranje – detalje potražite na http://www.hzzo.hr/lijecenje-u-inozemstvu/procedura-za-dobivanje-ehic-a/. Ostali uvjeti prema Općim uvjetima i uputama za turističke aranžmane agencije Bergman putovanja. Putovnica ili osobna iskaznica je obavezna!
 • DODATNE INFORMACIJE NA MOB: 098 1855 912

 

 

Rudarskim putevima (uz pivu) kroz Sloveniju i Austriju! POVOLJNO!

Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com