Spoj rudarstva, vatrogastva, kulinarstva i folklorne tradicije samoborskog kraja

Polazak s dogovorenog mjesta u jutarnjim satima. Putovanje do srca Samoborskog gorja. Dolazak u mjesto Rude (5 km od Samobora) te upoznavanje s mjestom uz kostimirano vođenje vodiča u tipičnoj narodnoj nošnji ovoga kraja.

Dolazak do DVD Rude gdje grupu dočekuje uniformirani vatrogasac i prepričava zanimljive dogodovštine vezane uz požare i oprez pri rukovanju vatrom. Ujedno prezentira opremu (vozilo i ostalo) a jedan mali vatrogasac oblači i vatrogasno odijelo sa kacigom te uključuje vatrogasnu sirenu!

Nakon vatrogasaca, vrijeme je za upoznavanje sa rudarima! Odlazak do Rudnika sv. Barbare gdje se u pratnji vodiča obilazi Rudnik sv. Barbare – jedan od najvećih rudnika bakra u Europi. Podjela u grupe.

Dok jedna grupa obilazi Rudnik, druga grupa igra nekoliko igra koje su igrale i naše bake i djedovi. Ukoliko vrijeme dozvoljava, moguće je na prostoru ispred Rudnika imati radionice na temu rudarstva i vatrogastva te degustirati autohtoni kulinarski proizvod od sira, koji je na listi nematerijalne kulturne baštine RH – Rudarske greblice!

Moguć odlazak na ručak na neko seosko domaćinstvo u blizini. Nastavak putovanja prema Samoboru. Šetnja gradom po mjeri čovjeka te odlazak na poznati specijalitet ovoga kraja – Samoborske kremšnite!

Rastanak sa Samoborom i Samoborskim krajem u kasno poslijepodne.

Program uključuje:

Najam autobusa, kostimirano vođenje Rudama, demonstraciju vatrogastva, obilazak Rudnika uz kacige i kute, degustaciju Rudarske greblice, radionice i igre primjerene godišnjem dobu, degustaciju Samoborske kremšnite, šetnju Samoborom, organizaciju putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti

 

CIJENA: NA UPIT

Napomena: Program je moguće korigirati prema dogovoru!


Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com