WADOWICE & KRAKOW, “Ivane Pavle II., hvala!”

WADOWICE & KRAKOW

“Ivane Pavle II., hvala!”

Voditelj putovanja: Domagoj Pejić, autor tri filma i četiri knjige o Velikom papi

Slikovni rezultat za ivan pavao 2

 Datum putovanja: 11. – 15. rujna 2019.

 1. dan, SRIJEDA, 11. rujna

Polazak iz Zagreba u 23,30 s Autobusnog kolodvora. Ugodno putovanje prema Poljskoj.

 1. dan, ČETVRTAK – 12. rujna

Dolazak u Wadowice u jutarnjim satima. Posjet Muzeju obiteljske kuće Wojtyla. Zadržavanje u crkvi u kojoj je kršten budući papa i u kojoj se nalazi relikvija njegove krvi. Razgledavanje Wadowica (Trg pape Ivana Pavla II., zgrade osnovne i srednje škole koje je pohađao, slastičarnica u koju je dolazio kao dječak i mladić, karmelićanska crkva u kojoj je kao desetogodišnjak primio škapular, vojarna u kojoj mu je službovao otac). Mogućnost sudjelovanja na misi na poljskom jeziku. Odlazak u Krakow kojega je Ivan Pavao II. nazivao ‘gradom svoga života’. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 1. dan, PETAK – 13. rujna

Doručak. Posjet vojnom groblju Rakowicki i molitva kraj groba u kojem počivaju članovi obitelji Wojtyla. Odlazak u Svetište pape Ivana Pavla II. ‘Ne bojte se’. Razgledanje prostora nekadašnje tvornice Solvay u kojoj je Karol Wojtyla tijekom nacističke okupacije tri godine radio kao fizički radnik. Slijedi posjet svetištu Božjeg milosrđa. Sudjelovanje u pobožnosti Božjem milosrđa u 15 sati. Razgledanje svetišta te sudjelovanje u euharistijskom slavlju na poljskom jeziku. Povratak u hotel.

Večera i noćenje.

 1. dan, SUBOTA – 14. rujna

Doručak. Posjet naselju Debniki i Muzeju, tj. podrumskom stanu u kojem je Karol

Wojtyla živio s ocem. Šetnja uz rijeku Wislu. Razgledavanje Wawelske katedrale i stare gradske jezgre (Nadbiskupski dvor, Jagelonsko sveučilište, središnji gradski trg). Misa na poljskom jeziku u crkvi Sv. Mikolaja u kojoj je krštena papina majka Emilia. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5.dan, NEDJELJA – 15. rujna

Doručak. Misa na poljskom jeziku u crkvi Majke Božje Kraljice Poljske koju je krakowski nadbiskup Wojtyla gradio unatoč komunističkom protivljenju. Nakon mise polazak prema Zagrebu. Uz usputna stajanja prema potrebi i regulama, dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI iznosi 1.750 kn

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI iznosi 1550 kn

FM CIJENA VRIJEDI DO POPUNJENJA ODREĐENOG BROJA MJESTA

Cijena aranžmana uključuje: 

 • prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu
 • licenciranog turističkog pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelu 3* u Krakowu na osnovi 3 polupansiona (dvo i tro krevetne sobe) – doručak i večeru
 • razgled Krakowa u pratnji službenog gradskog vodiča
 • zakonsku jamčevinu i troškove organizacije

 

Cijena ne uključuje:  ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrjekom navedene kao uključene, piće tijekom obroka, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“.

Doplata za 1/1 sobu  450 kn.

Napomene: Kalkulacija je rađena na bazi min. 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja. Djeca do 12 godina starosti ostvaruju 10% popusta za smještaj na pomoćnom ležaju u 1/3 sobi. Treća odrasla osoba u 1/3 sobi plaća redovnu cijenu. Za putovanje u Poljsku potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane agencije Bergman putovanja. Preporučamo putno osiguranje, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja te osiguranje od otkaza putovanja (uplata prilikom uplate 1.rate). Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 500 kn. Ukoliko organizator putovanje otkazuje, akontacijski iznos se vraća u cijelosti. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene itinerera, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.Slikovni rezultat za krakow plac jana pawla  Slikovni rezultat za rođen sam u wadowicama

Povezana slika

Povezana slika

WADOWICE & KRAKOW,    “Ivane Pavle II., hvala!”

Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com