WERFEN – GMÜND – VILLACH – AFFENBERG, 2 DNEVNO PUTOVANJE

WERFEN / DVORAC I SVIJET LEDENIH ŠPILJA – GMÜND –

VILLACH – AFFENBERG / PLANINA MAJMUNA

Slikovni rezultat za werfen cave

 DATUM IZLETA: 1. – 2.  svibnja 2021. 

Program putovanja:

 1. dan

Polazak autobusa u 5:30 iz Samobora (aut. kolodvor) te u 6:00 sata iz Zagreba (južno parkiralište Gradskog poglavarstva). Ugodno putovanje prema Sloveniji i Austriji.

Dolazak u mjesto Werfen gdje se u neposrednoj blizini mjesta nalazi EISRIESENWELT (Svijet ledenih divova). Riječ je o najvećoj ledenoj špilji na svijetu – jedinstvenom prirodnom fenomenu koji je izgrađen od leda i kamena. Ovaj pravi labirint špilja kojeg je tisućama godina oblikovala rijeka Salzach, proteže se na više od 40 kilometara! Za posjetitelje je uređeno oko 1 km špilje. Fascinante ledene pećine leže na nadmorskoj visini od 1.600 metara i do njih se dolazi nakon vožnje žičarom te hoda cca 20 min (u jednom smjeru).  Razgled špilje u pratnji stručnog vodiča (obilazak traje cca 75 minuta, a zbog prirode terena i vrlo niske temperature unutar špilje, preporučamo toplu i udobnu odjeću i obuću).

Silazak žičarom u udolinu te odlazak do prekrasnog dvorca – utvrde HOHENWERFEN. Tvrđava datira iz 12.stoljeća, a građena je za princa i nadbiskupa Gerharda. Građevina se nalazi na 155 metarskoj litici s koje se pruža prekrasan pogled na Salzach dolinu i rijeku. Jedna je od tri ključne tvrđave koje su služile pri obrani salzburške nadbiskupije od kralja Henryja IV. Tijekom svoje duge povijesti tvrđava je imala različite namjene, a danas je posebno interesantna kolekcija oružja. Hochenwerfen je poznat po fantastičnim scenama filma „U orlovom gnijezdu“ u kojem glumi Clint Eastwood. Vožnja liftom, demonstracija leta sokola, obilazak kapele i oružarnice, odlazak do zvonika te uživanje u muzeju sokola.

Nakon razgleda, odlazak prema pansionu/hotelu na večeru i noćenje.

 1. dan

Doručak. Odlazak  do gradića Gmünd-a koji još uvijek ima očuvane dijelove srednjevjekovnih bedema sa tornjevima iz 13. stoljeća. Grad je poznat kao ljetna top turistička destinacija (koju posjeti velik broj domaćih i stranih gostiju), po muzeju Porsche automobila ali i MUZEJ ČUĐENJA PANKRATIUM (glazbeni eksponati uz pregršt glazbenih nadahnuća).

Slijedi odlazak  do VILLACHA, grada koji je okružen mnogobrojnim jezerima kao i rijekom Dravom. Po dolasku  razgled drugog po veličini grada u Koruškoj: GLAVNI TRG, BURG, CRKVA SV. JAKOBA, CRKVA SV. NIKOLE… Uživanje u povijesnom središtu grada koji obiluje šarmantnim gradskim kućama te modernoj arhitekturi. Odlazak na ručak.

Nakon ručka polazak prema gradu Landskronu. Posjet ŠUMI MAJMUNA – AFFENBERG. U ovoj neobičnoj koloniji majmuna obitava oko 150 japanskih makaka majmuna specifičnih po tome što žive najviše na sjeveru i najhladnijoj klimi od svih vrsta majmuna.Iako je originalno ovo bio istraživački centar u kojem su se proučavala ova specifična bića, centar je pretvoren u turistički centar u kojem svatko može upoznati njihove navike i način života. Makaki majmuni ovdje ne žive u kavezima već su slobodni, žive u obiteljima, paze jedni na druge i slobodno šeću i druže se s posjetiteljima. Obilazak planine u pratnji lokalnog stručnog vodiča – biologa. Slobodno vrijeme na planini za  kupnju suvenira.

Nakon posjete Affenbergu, polazak prema Hrvatskoj. Uz kraće pauze tijekom putovanja, dolazak na mjesto polaska u kasnijim večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz udobnim turističkim autobusom prema navedenom programu
 • smještaj u pansionu/hotelu *** na bazi noćenja s doručkom
 • večeru prvog dana putovanja
 • ručak drugog dana putovanja u Villachu (okolici)
 • razglede gradova prema programu
 • stručnog voditelja putovanja
 • troškove organizacije i provedbe aranžmana
 • jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti organizatora

 

CIJENA ARANŽMANA IZNOSI 990 KN

 

Cijena aranžmana ne uključuje – fakultativno:

 • Ulaznicu za Werfen – ledenu špilju i žičaru:

cca 25 EUR odrasli, cca 19 EUR mladi (15-18 godina), 15 EUR djeca (5-14 godina)

 • Ulaznicu za dvorac Hohenwerfen (kostimirano vođenje, razgled muzeja, demonstracija leta sokola, vožnja liftom)

Cca  14,50 EUR odrasli, 9,50 EUR (djeca 6-15 godina)

 • Ulaznicu za Affenberg – planinu majmuna

cca 11 EUR odrasli, cca 6,50 EUR djeca (4-14 godina)

 

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica!

Kalkulacija je izrađena na bazi min. 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika od minimalne baze za izračun kalkulacije ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja turističke agencije Bergman putovanja. Prihvaćanjem ponude te uplatom putnik prihvaća i Opće uvjete agencije. Preporučamo i nudimo paket osiguranja: putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje se uplaćuje prilikom uplate 1.rate. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene itinerera, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.

 

REZERVACIJ EI UPLATE NA: 098 18 55 912  ili bergman.put@gmail.com

Slikovni rezultat za werfen caveSlikovni rezultat za werfen cave

Slikovni rezultat za gmund austriaSlikovni rezultat za makaki majmun

 

 

WERFEN – GMÜND – VILLACH – AFFENBERG, 2 DNEVNO PUTOVANJE

Opći uvjeti putovanja

Kontakt

Rude 118/1, 10430 Samobor
Tel: 01-3371 023
Fax: 01-3379 033
E-mail: bergmanputovanja@gmail.com